Henny en Patty fan-pagina

Dierenpark Friesland

Beroemde Struisvogels

Patty en Henny, 2 doodgewone struisvogels wonend bij Sanjes Safari in het Friese Feanwalden. Tot voor kort had nog niemand van ze gehoord. Met de komst van de adoptie-actie en hun moment-of-fame op Radio 2 is daar verandering in gekomen.

Daar waar vele dieren al geadopteerd waren, konden de makers van het programma “Jan Willem start op” van Radio 2 het niet over hun hart verkrijgen dat Patty en Henny nog niet geadopteerd waren. Live in de uitzending besloten zij zich daarom over het duo te ontfermen. Henny en Patty werden de mascottes van het programma.

Met een nominatie voor de RadioRing 2020 op zak wilden adoptieouders Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte hun adoptie-kroost ook een rol geven in de aanloop naar de bekendmaking. Zouden de struisvogels kunnen voorspellen wie er gaat winnen?

Voorspellende gave

Patty, de dapperste van de 2, kreeg de eer om op de ochtend van de bekendmaking, haar voorspelling te doen. Met 5 emmers op een rij – met daarop de hoofden van de genomineerden – zou zij de juiste emmer aanwijzen. Spannend vond Patty het wel, want met een camera op haar gericht én live op de radio moest het allemaal gebeuren. Langzaam maar vastberaden liep ze op de emmer van “Jan Willem start op” af en voorspelde daarmee de winst van de radioring voor het programma. En de rest is geschiedenis…

 

Het beeldfragment terugkijken kan via onderstaande link:

Kunnen struisvogels Henny en Patty voorspelen wie de radioring wint?