Ontdek de dierentuin!

In onze dierentuin is het een echte beestenboel. Vogels, pony’s, stokstaartjes, geitjes, neusberen… ze zijn overal om je heen. Zie je hoe het stokstaartje een kuil graaft? En hoor je hoe de papegaaien druk met elkaar aan het praten zijn? De kameel loopt rustig nog een rondje, die trekt zich niets aan van al dat kabaal. Als je wilt mag je hem aaien, dat vindt hij hartstikke fijn.

Beleef de dierentuin

Er wonen meer dan veertig verschillende soorten dieren bij ons in het park. Dat hoor je, zie je én voel je. De meeste dieren kun je van héél dichtbij bekijken en soms zelfs aanraken. Niet alleen de boerderijdieren, maar ook de ‘wilde’ dieren: flamingo’s, zilvervossen, loopvogels en de Wallaby. Kom bij ons het beest uithangen en beleef het zelf!

zachte boerderijdieren

Zachte boerderijdieren

Bij Sanjes Safari hebben we een heus caviadorp. Daar leven de cavia’s samen in echte huizen. Ziet dat er niet gezellig uit? De buren hebben het al net zo naar hun zin: bij de familie stokstaart is altijd iets te beleven. Ga vooral ook even bij de lorri’s langs, want ze komen graag een druifje uit je hand eten. De Oehoe knapt even een uiltje en ook het varken ligt heerlijk te luieren: zo zijn ze straks weer klaar voor jouw bezoek.

Dierenweetjes

Door het park heen zijn informatieborden en dierenweetjes verspreid en zo kom je langs alle dieren. Je ziet bijvoorbeeld het kleinste schaap ter wereld, en ontdekt hoe klein je zelf bent door naast een kameel te staan. Misschien kun je wel net zo ver springen als de Wallaby! Een bezoek aan het dierenpark is dus behalve leuk, ook nog eens leerzaam.

Natuurmuseum

In ons dierenpark is het een beestenboel, maar bij jou in de achtertuin ook! Weet jij welke dieren daar allemaal leven? In ons natuurmuseum, dat zich op de eerste verdieping van het dierenpark bevindt, ontdek je het. Wow, wat een grote vis! In ons natuurmuseum vind je een opgezette steur, die maar liefst 239 centimeter langs is en in het jaar 1860 gevangen werd. De vis is zo groot dat er heel veel met mannen met héle grote spierballen nodig waren om de vis het water uit te krijgen. Wees maar niet bang, deze vind je niet in je achtertuin.

Na de dierentuin lekker spelen?